Isnin, 25 November 2013

Resepi Sup Telur - Simple, Berkhasiat, Sedap

Teks : Siti Nadzifah
Imej : Siti Nadzifah


Hari ni masak simple je. Guna apa yang ada kat rumah je. Jangan risau kalau kehabisan barang dapur. Yang penting bahan-bahan asas ada. Ada telur, bawang dan halia pun dah boleh hasilkan masakan yang simple dan enak. Jom tengok resepi kat bawah.


Bahan: ( ini yang special la ya)

Telur
Isi dada ayam
Sayur (kobis dan lobak merah je pun boleh)
Bawang putih
Bawang Merah
Halia (penting)
Cili
Limau kasturi
Garam
Serbuk Pati Ayam (atau apa-apa perencah penambah perisa, tak letak pun takpe)
Air

Cara Penyediaan :

  1. Tumiskan bawang, halia dan cili yang telah dihiris nipis hingga naik bau.
  2. Masukkan isi dada ayam yang telah dipotong kecil.
  3. Masukkan air. Tambahkan perasa dan perahan limau. Biarkan mendidih.
  4. Masukkan sayur.
  5. Kecilkan api dan masukkan telur satu persatu.
  6. Siap! Mudahkan?
Selamat mencuba.





---------------------------------------------------------------------
Iklan:
Akademi Bekerja Dari Rumah kini sudah mencapai lebih 350 blog dengan 13 guru online sedang bertugas.21  kelas secara online sedang berlangsung. Pendaftaran dibuka setiap hari. Anda ingin menulis blog? Sertai kami di sini untuk mempelajari asas membina blog penulisan dan bisnes.

1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog dan fan page
3. Kelas penulisan kreatif
3. Kelas belajar iklan mudah.my
5. Pendaftaran rakan niaga/pengurus onlne dibuka
6. Kelas asas akaun bisnes kecl wahm/soho

Hubungi saya melalui ;
sms/whatsapps : 013-9288582; 
atau boleh juga PM saya di Facebook



Jom kita pakat jana pendapatan sampingan. Klik gambar untuk ke Page kami.
https://www.facebook.com/tepungmagikmama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan