Rabu, 8 Januari 2014

Kelebihan Dan Khasiat ESP ( Soy Protein Isolate Powder)


Kelebihan Dan Khasiat ESP ( Soy Protein Isolate Powder)

  1. ESP menjadikan kulit anda cantik, halus, gebu dan berseri
  2. ESP membantu menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan keindahan payudara anda
  3. Memberi tenaga di mana badan semakin sihat dan kurang letih
  4. ESP sangat membantu dalam penghasilan susu ibu yang lebih pekat dan berkrim dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milk booster yang hebat.
  5. Bagi ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap yang optimum.
  6. Memberikan rasa kenyang yang boleh membantu dalam proses pengurusan berat badan.
  7. Membantu menghilangkan parut jerawat kerana parut terjadi akibat kekurangan protein bagi membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  8. Membantu mengurangkan ekzema dan masalah kulit.

ESP ini boleh diamalkan oleh seisi keluarga termasuklah suami dan anak-anak berusia setahun ke atas. Maknanya sesiapa sahaja boleh mengamalkan ESP sebagai makanan tambahan harian. Jadi, tidak rugi malah berbaloi-baloi untuk anda memiliki ESP di rumah anda.

Antara lain, masih banyak lagi khasiat dan kebaikan yang akan perolehi dengan  ESP:

  1.  ESP membantu meningkatkan penyerapan protein tubuh anda.
  2. Membantu mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut.
  3. Mengurangkan paras kolestrol dalam darah 
  4. Kajian menunjukkan protein soya boleh meningkatkan ketumpatan tulang.
  5. Terdapat kajian menunjukkan pengambilan ESP dan Vitamin E serentak boleh merendahkan sehingga 40% LDL (kolestrol jahat) yang membawa risiko penyakit darah tinggi dan sakit jantung.
  6. Juga terdapat kajian di mana menunjukkan ESP menghalang LDL (kolestrol jahat) dari teroksida di mana mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.
  7. Membantu menghalang pembentukan batu karang
  8. ESP membantu mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh merosakkan buah pinggang manakala protein soya boleh akan melindungi buah pinggang.
  9. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana ia adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser.
  10. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak menghalang sel tidak normal daripada membiak menjadi kanser.
  11. Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan.
  12. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang berperanan sebagai pertahanan badan dalam melawan penyakit dan jangkitan virus/bakteria.
  13. Lysine dalam ESP boleh mengurangkan risiko kanser usus jika diamalkan bersama Vitamin C.
  14. ESP boleh mengurangkan risiko kanser payudara jika diamalkan dengan flavanoids.
  15. Membantu mengurangkan pembiakan sel kanser jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix.
  16. Menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat bagi mendapatkan fungsi badan yang baik.
  17. Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga untuk masa yang lama.
  18. Membina otot, kulit dan hormon yang seimbang.
  19. Menyokong sistem imunisasi badan, kesihatan jantung dan prostat(lelaki).
  20. Mengawal mood (PMS) pada wanita dan wanita menopouse.

Cara Pengambilan ESP
  • ESP didatangkan dalam bentuk serbuk. 
  • Jadi, untuk meminumnya adalah dicadangkan supaya  dibancuh dengan air suam/jus/milo/horlicks/susu untuk minum. Jangan bancuh dengan air panas.
  • Antara resepi yang boleh anda cuba ada kat bawah ni ye.
  1. 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam - Jangan bancuh dengan air panas tau, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya.
  2. 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung) - Macam Irine try dekat gambar atas tu :) Try lahh, trust me! memang sedap. 
  3. 1 sudu bancuhan ESP + Milo 
  4. 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren 
  5. 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma  
  6. 1 sudu bancuhan ESP + Ribena  
  7. 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 
  8. 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum  
  9. 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend -
    (boleh pilih buah kegemaran anda)
  10. 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks  
  11. 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss 
  12. 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake
     

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP

Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (dicadangkan 2x sehari)


Tips ESP

  • Tidak boleh dibancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/shake bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.
Harga Runcit : RM 150 tidak termasuk kos pos.


Untuk belian boleh hubungi saya melalui ;
sms/whatsapps : 013-9288582; 
atau boleh juga PM saya di Facebook
Like Page kami di Facebook : Usaha Tawakal Vitashoppe

Tiada ulasan:

Catat Komen